Nyheter

Ett fotbollsminne för livet

Peter Ijeh gjorde två mål på Malmö stadion i söndags. Det var han inte ensam om. Nioårige Rasmus Rosdahl, Sjöbo IF, vet också hur det känns.
Nyheter • Publicerad 17 september 2002

- Det känns bra, sa han försynt i spelartunneln, märkbart tagen efter att nyss varit med om sin häftigaste fotbollsupplevelse. Rasmus och lagkompisarna i Sjöbos P9 fick chansen som många unga fotbollskillar drömmer om. Att få spela på Malmö stadion, att ta varandra i handen och göra vågen mot publiken - samtidigt som läktarna fylls och de allsvenska stjärnorna värmer upp. - Shit, det måste vara flera tusen där ute nu, sa grabbarna till varandra innan de sprang ut på planen för att spela förmatchen mot Lilla Torg FF. Alla av de 12 000 åskådarna som såg MFF-Göteborg hade inte hunnit komma men visst fanns en hel del människor redan på plats. På ena långsidan satt många supportrar från Sjöbo och Lilla Torg. - Vi var 320 personer som åkte in: familjer, ledare och sponsorer. Det var en riktig heldag för oss där vi bland annat träffade Tom Prahl före matchen, sa Sjöbos ledare Ingemar Emilsson. Sjöbo IF vann matchen med 4-0. Delar av den visades till och med på storbildsskärmen och första målet förtjänade nästan en repris. Rasmus Rosdahl snurrade upp flera motståndare, stannade upp, såg var han hade målvakten och satte bollen iskallt vid den bortre stolpen. Sedan fortsatte Joakim Karlsson och Daniel Hallgren målskyttet innan Rasmus Rosdahl höll sig framme igen och gjorde 4-0. Lilla Torg skapade också många målchanser men Sjöbos målvakter Niklas Arvidsson och David Persson stod för många svettiga räddningar. Intrycken var många, så många att Sjöbograbbarna knappt visste var de skulle titta. När de inte var på planen var det inte självklart att de följde sin egen match; det var ju minst lika spännande att blicka ut över stadion och se de allsvenska spelarna värma upp. - Det här var det roligaste jag varit med om. Jag var lite nervös innan men när matchen började var det lätt att koncentrera sig, sa Rasmus Rosdahl innan han sprang med sina kompisar för att hinna ta plats på läktaren till nästa match. - Jag hoppas att Malmö vinner. Ijeh är bäst! Han fick helt rätt. Malmö vann och Ijeh gjorde två mål - en lyckad avslutning på en häftig fotbollsdag för Sjöbos nioåringar. Tack vare Sjöbos medlemsskap i MFF:s nätverk ges möjligheten att vara med i sådana här sammanhang. Sjöbo var med från starten och spelade en match på stadion förra året också. - Vi är 20 klubbar som är med i nätverket. Utan en fungerade ungdomsverksamhet kommer man inte med. Det är ett sunt och bra avtal och givetvis är tanken att när vi får fram talanger ska de gå till MFF, förklarade Ingemar Emilsson.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.