Annons
Nyheter

Fira kanelbullens dag!

I år firas kanelbullens dag för tionde året i rad. Hur firar du? Och vad är ditt bästa knep för att få till de smarrigaste bullarna? Kommentera och ta del av vårt recept!
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2008
Kanelbullar Bild: Scanpix
Kanelbullar Bild: ScanpixFoto: 

För tionde året firas kanelbullens dag den 4 oktober. Det har du väl inte missat? I så fall är det bara att sätta i gång och baka!

ca 25 st

Annons

Räkna med att bullbaket tar omkring två timmar.

Du behöver följande till degen:

25 g jäst för söta degar

75 g smör eller margarin

2 ½ dl mjölk

½ dl socker

1 krm salt

1 tsk malen kardemumma

ca 7 dl vetemjöl

Till fyllningen behöver du:

Annons

margarin eller smör

socker

kanel

Övrigt:

1 ägg till pensling

Pärlsocker eller hackade nötter till garnering

Gör så här:

Smula ner jästen i en degbunke.

Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.

Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten - salt, socker och kardemumma. Rör om.

Annons

Arbeta in allt vetemjöl i degen tills degen är mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.

Kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred på fyllningen (smör, socker och kanel) och rulla ihop. Skär upp i skivor och lägg bitarna i bullformar. Låt jäsa ca 30 minuter.

Vispa upp ägget och pensla försiktigt på bullarna. Strö över pärlsocker eller nötter.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10-12 minuter.Lycka till!

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons