Nyheter

Gärna en favorit i repris

Efter Magdalena Forsbergs bommar i Nagano, Tre Kronors guldmiss och Ylva Nowéns skakiga nerver är det äntligen dags för revansch i Salt Lake City.
Nyheter • Publicerad 8 februari 2002

Minst tio medaljer ska Sverige lägga beslag på enligt planerna och det ser ut at vara en rimlig målsättning. Ett av de största medaljhoppen är förstås Tre Kronor och ishockeyn är en av de absolut intressantaste grenarna i OS. Det är bara en gång vart fjärde år som vi har chansen att se hur de svenska NHL-proffsen står sig i den internationella konkurrensen. Ja, faktiskt enda gången som vi har chansen att se dem i mer än 20-sekundersglimtar i tv - om vi inte åker över Atlanten. Det är ju bara Mathias Johansson (Färjestad) och Henrik Zetterberg (Timrå) som spelar för svenska klubbar i hockeytruppen. I väntan på OS-invigningen ligger bandet från hockeyfinalen i Lillehammer 1994 laddat i videon. Den matchen tål att ses hur många gånger som helst och fastän man vet att det slutar med att Tre Kronor tar OS-guld, känns straffläggningen lika spännande varje gång. Repris i Salt Lake City? Sporten

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.