Annons
Nyheter

Gymnasieelever siktar högt

Carola, Jamelia och Magnus Uggla. Det är några av artisterna som kommer att imiteras i finalen av tävlingen "Sikta högt". Studenter från Sundsgymnasiet ligger bakom tävlingen som hålls för Vellinge kommuns femteklassare.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2005
En grupp studenter på barn och fritidsprogrammet ordnar en musiktävling som projektarbete. Fr v Zandra Isberg, Emma Mårtensson, Sara Grönqvist, Therese Jönsson, Sofie Lindgren och Anders Nilsson. Bild: Claes Nyberg
En grupp studenter på barn och fritidsprogrammet ordnar en musiktävling som projektarbete. Fr v Zandra Isberg, Emma Mårtensson, Sara Grönqvist, Therese Jönsson, Sofie Lindgren och Anders Nilsson. Bild: Claes NybergFoto: 

Sex studenter från barn och fritidsprogrammet på Sundsgymnasiet arrangerar tävlingen som är en variant på "Småstjärnorna". Bidragen är imitationer av kända artister eller grupper och kommer att framföras som karaoke.

Deltagarna är femteklassare från Vellinge kommun och finalen äger rum 30 november i anrika Wallmans salonger i Malmö. Alla intjänade pengar skänks till flodvågens offer i sydostasien.

Annons

Det hela började med att studenterna gick runt till alla skolor i kommunen och informerade om arrangemanget. Nästan alla var intresserade och lärarna har varit positiva och hjälpsamma. Och lokalen ordnades i ett tidigt skede. – Wallmans salonger ställer upp gratis med både lokal och ljudteknik, säger Zandra Isberg som kommer att vara konferencier tillsammans med Therese Jönsson.

De andra eleverna kommer att jobba med att stå i garderoben, sälja läsk och godis och hjälpa deltagarna bakom scenen. Extra hjälp kommer också från vänner och familj.

– Min syster är hårfrisörska, hon ska fixa barnens frisyrer, säger Therese Jönsson.

Uttagningarna hölls i Sundsgymnasiets matsal i början av december och 26 grupper och artister deltog. Av dem gick åtta vidare till final. Den tvåmannajury som gjorde uttagningarna kommer att utökas med en person till finalen. Men vem det är återstår att se.

– Det är en hemlig gäst, säger Therese Jönsson hemlighetsfullt.

Förberedelserna har tagit mycket tid i anspråk men nu är det mesta klart. Eleverna tycker att det är skönt att få göra ett så pass praktiskt projektarbete och slippa skriva.

140 biljetter har redan sålts till deltagarnas föräldrar och klasskompisar men också till utomstående. Eftersom programledarna inte är vana att stå på scen är de lite oroliga för hur det ska gå.

– Vi hoppas att det kommer många. Men inte för många, då blir det nervöst, skrattar Zandra Isberg.

Paul Torstensson

0410-545 00

redaktionen.ta@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons