Nyheter

Hoffmann och Burman v-ledare

(Uppdaterad 16.27). Ulla Hoffmann blir vänsterpartiets förste vice ordförande. Ingrid Burman blir andre vice ordförande. Gudrun Schyman, ratad vänsterledare, är nöjd med valen av efterträdare.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2003

- Det är ett alldeles utmärkt val. Det är två stycken väldigt kompetenta, konstruktiva och kreativa kvinnor med bred erfarenhet av politiskt arbete och stor förankring i partiet, säger Gudrun Schyman. Hon tror att Ulla Hoffmann och Ingrid Burman är rätt personer att återställa det förtroende som partiet förlorat den senaste tiden. - Ja det är de och vi ska hjälpas åt med det arbetet. Att valet föll på Hoffmann och Burman kom dock inte som någon överraskning. - Nej, jag vet ju hur diskussionerna gått i partiet, säger Gudrun Schyman. Partistyrelsen fattade också beslut om att verkställande utskottet ska ha sju ledamöter. Ulla Hoffmann kommer, i egenskap av förste vice ordförande, automatiskt att ingå. Mats Einarsson (även han riksdags- och partistyrelseledamot) valdes in som ledamot av VU.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.