Nyheter

Jonsson borta från halfpipe i OS

En knäskada sätter stopp för halfpipeåkaren Markus Jonsson i OS. Inte det trasiga korsband han hade problem med sedan tidigare utan en kluven menisk.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2002

- Jag landade platt i ett träningsåk och menisken pajade. Föll inte ens. Det känns lite bittert, säger Markus som förra säsongen kom fyra sammanlagt i världscupen. Seger i finalen i finska Ruka och en andraplats i Chile när den här säsongen startade gav förväntningar på medalj i Salt Lake City. De förväntningarna såg ut att gå i kras redan för en månad sedan när Klimpfjällsåkaren kraschade under uppvärmningen i Bachelor och trasade sönder korsbandet i sitt högra knä. Med hjälp av ett specialskydd skulle OS-starten ändå kunna räddas. Nu blir det inte så. - Det gick riktigt bra att åka med skyddet och jag var inställd på ett bra resultat. Nu får jag försöka peppa dom andra i stället, syrran till exempel, säger Markus Jonsson. Lilla Klimpfjäll i Västerbotten med 162 invånare har inte längre två deltagare i Salt Lake City. När Markus Jonsson försvann återstår bara hans syster Janet som också tävlar i halfpipe.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.