Nyheter

Ken Ring: Hip hop

Det finns mycket att anmärka på vad gäller Ken Rings privata förfaranden, men musikaliskt har svensk hiphops bad boy ett ganska okej facit. Han har varit med sedan genren fick ordentligt fäste i Sverige på 90-talet, och Hip hop är det tionde albumet på lika många år.
Nyheter • Publicerad 15 september 2009

Titeln, och skivan i sin helhet, är en hyllning till den scen som slukade Ken Ring och hans kompisar i tonåren, och i visst mån ett ställningstagande mot den kommersialisering av hiphopen som ägt rum sedan dess. Albumet är för dem som verkligen gillar musiken, som upphovsmannen själv uttryckt det.  Och visst lyckas han förmedla en känsla av att hiphop är allt. Inte minst genom nostalgiska återblickar, som i Nu måste vi dra och titelspåret.   Här och där låter det lite grötigt, och jag kunde ha varit utan den smöriga körsången på några av spåren, men överlag har Ken Ring anno 2009 ett bättre tonläge än någonsin.  Hässelbyrapparen har alltid varit vass på texter, och nya skivan är inget undantag. Ber en bön om hans cancersjuka syster lämnar nog ingen oberörd. 

Ninna Prage /TT Spektra
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.