Nyheter

Kokain skickades i paket med posten

Häktningar för narkotikasmuggling kommer på löpande band. Två män begärdes häktade på torsdagen efter att två andra häktats dagen före. Det handlar om två olika händelser, en om kokain och en om amfetamin.
Nyheter • Publicerad 8 december 2005

Ett paket med kokain skickades med posten från Costa Rica till en adress i Höllviken. I Tyskland upptäckte den tyska tullen vad som var på gång och tog kontakt med sina svenska kolleger den 29 november.

Innehållet i paketet byttes ut och skickades in i postcirkulationen igen. Sedan var det för tullarna att vänta och se vem som skulle hämta ut paketet. På paketet fanns ett namn och en adress i Höllviken. Men vid noggrannare kontroll visade det sig att den personen inte finns i Sverige. På adressen bor en annan man som häktades under torsdagen.

En bil som tillhör en annan man var inblandad i samband med att paketet hämtades ut från posten. Dessutom är en tredje man, född 1971, inblandad.

På onsdagen häktades en person i den här härvan under stor sekretess. Namnet på den som skulle häktas hölls hemligt och alla som var närvarande belades med yppandeförbud.

Halvvägs in i häktningsförhandlingen på torsdagen fattades beslut om stängda dörrar och därmed fick alla obehöriga, inklusive journalister, lämna salen.

På onsdagen häktades också en man som i tisdags försökte smuggla in 20 kilo amfetamin i ett specialbyggt utrymme i en personbil.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.