Annons
Nyheter

Långa fängelsestraff för människohandel

Tre män dömdes till fängelse för bland annat människohandel och grovt koppleri vid Borås tingsrätt på onsdagen. En 52-åring från Trelleborg, som mot betalning och under hot om våld fört flickan till Sverige och överlämnat henne till 25-åringen, dömdes till tre års fängelse för människohandel.
Nyheter • Publicerad 18 maj 2005

Männen hade fört hit en 17-årig flicka från Kosovo i syfte att tjäna pengar på hennes prostitution i Sverige. Tre män som köpt sexuella tjänster av henne eller försökt köpa dömdes till dagsböter i två fall och två månaders fängelse i ett fall.

Huvudmannen i härvan, en 25-åring, dömdes till fem och ett halvt år i fängelse för människohandel och våldtäkt på flickan.

Annons

En 52-åring från Trelleborg, som mot betalning och under hot om våld fört flickan till Sverige och överlämnat henne till 25-åringen, dömdes till tre år fängelse för människohandel.

En 45-årig man, farbror till 25-åringen, fick två års fängelse för grovt koppleri. Under den tid flickan var i männens våld bodde hon i 45-åringens lägenhet i Borås.

Det hela uppdagades när flickan kunde ta sig ur sin belägenhet och rymma från en lägenhet i Gislaved tillhörande en 50-åring som köpt flickan för sexuella tjänster. Hon hann dock fly och med hjälp av en granne till 50-åringen ta kontakt med den svenska polisen. (TT)

Borås
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons