Nyheter

Leandersson sitter kvar i Konstrådet

Thomas Leandersson (c), ordförande i nämnden för kultur, fritid och turism (KFT-nämnden) sitter kvar i Konstrådet. Och det gör han på uppmaning av samtliga ledamöter i nämnden.
Nyheter • Publicerad 18 april 2002

Det är bråket kring Sune Rudnerst utställning på Konsthallen som fått Leandersson att ställa sin plats i det kritiserade Konstrådet till förfogande. Men nu sitter han alltså kvar i avvaktan på att KFT-nämnden utreder Konstrådets framtida roll. Dessutom har det fattas beslut om att nämnden ta fram förslag till utställningskontrakt och se över de rutiner man idag har för beställningar och arrangemang av utställningar. Nämnden skall också se över organisationen vad gäller allmänkultur. I den ingår bland annat Konsthallens verksamheter. Kommunstyrelsen, liksom KFT-nämnden, har fått ett brev i vilket Sune Rudnert starkt kritiserar det mottagande han fick i samband med sin utställning på Konsthallen. Mats Ekberg, förvaltningschef, har av nämnden uppmanats att ge förslag på en svarsskrivelse. -Kommunstyrelsen har nu tagit del av skrivelsen, säger Björn Lindkvist, kanslisekreterare,och för vår del är det därmed avslutat. Vi anser att det är KFT-nämnden som skall ta tag i saken.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.