Nyheter

Malmö museer startar samarbete med Sida

Tillsammans med den statliga biståndsorganisationen, Sida, satsar Malmö museer på att öka intresset för den globala utvecklingen hos unga människor. På torsdag i nästa vecka öppnas därför Kommendanthuset i Malmö för internationellt intresserade.
Nyheter • Publicerad 26 april 2004

Genom den internetbaserade portalen, www.sida.se/zenit, har man redan skapat en mötesplats för ungdomar. Kommendanthuset i Malmö är liksom www.sida.se/zenit tänkt att innehålla kultur och debatt. Nätsajten ger också besökaren möjlighet att läsa krönikor från hela världen. Dessutom finns det massor av resetips, tips och underlag till lärare och naturligtvis - spel. Sajten innehåller bland annat den interaktiva staden Zenit City. Staden hotas av en militärkupp och via datorn kan spelaren agera i valda roller för att hantera konflikten. Samarbetet mellan Sida och Malmö museer lägger tonvikten på att öka förståelsen för fattigdomen och hur man som ung kan bidra till en den globala utvecklingen. Genom att Malmö museer deltar i satsningen kommer intresserade Sydsvenskar inom kort att under kvälltid kunna besöka Kommendanthuset i Malmö för debatter, föreläsningar och andra kulturevenemang. Även här finns det möjlighet till interaktivt agerande för besökarna.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.