Nyheter

Meet Citizen K: Somewhere up north

Klas Qvist kommer från Borås. Artistnamnet leder tankarna både till Orson Wells och medborgare Klas. Nära och internationellt, litet men stort. Det är ett sätt att beskriva hans sånger och musik.
Nyheter • Publicerad 29 september 2009

Inspelningen kunde vara en välgjord demo samtidigt som Citizen K håller samma klass som... ja, vilken internationell artist som helst.

Låtarna har rotkänsla (country och blues) men också starka popinfluenser från brittiskt och amerikanskt 60-tal. Melodiskt med fötterna på jorden. Det kärva och ljusa förenas också i hans sång, vackert och robust på samma gång. Klas Qvist/Citizen K spelar det mesta själv, främst akustiska och elgitarrer men också bas, piano, hammond, dragspel med mera. Ibland tillkommer Kim Gunneriusson på trummor. For Citizen Aoch Practically over nowär ett par favoritspår, den första lite lugnare och rootsigare, den andra snabbare och folkpoppigare. Citizen Klas sjunger och berättar, så jag tror att sångerna måste ha diktats rätt ur hans eget liv, till fina melodier som genast bosätter sig i mitt huvud.

Bengt Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.