Annons
Nyheter

Misslyckad stöldkupp mot byggvaruhus

Varor värda ett par hundra tusen kronor försvann tidigt i lördags morse från Kocks byggvaruhus. Tjuvarna tog sig in på området och fyllde en lastbil med vitvaror, badkar och annat.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2005

Tjuvarna som slog till mot Kocks byggvaruhus på Tommarpsvägen under natten till i lördags blev dock inte rika på sin kupp. Den stulna lastbilen, som de fyllt med varor, hittades senare parkerad vid Hallasvängen och kunde köras tillbaka till byggvaruhuset. De hade inte hunnit lasta av en enda grej. Enligt Anders Andersson, enhetschef på Kocks Optimera i Trelleborg, så handlade det om bland annat vitvaror och badrumsinredning värt mellan 250000 och 300000 kronor.

– Det blev en solskenshistoria, konstaterar Anders Andersson. Vid fyratiden på lördagsmorgonen hörde grannar till byggvaruhuset oljud från området. Någon hade då forcerat ett staket med hjälp av en lastbil.

Annons

Anders Andersson fick ett telefonsamtal från vaktbolaget tidigt på lördagsmorgonen.

– Vaktbolaget trodde inte att något stulits men vi åkte förbi och kollade och upptäckte då att lastbilen var borta och att tjuvarna brutit sig in i förråden. De måste ha jobbat hårt, säger han.

Efter ett tips på lördagsförmiddagen kunde han och polisen åka och hämta lastbilen på Hallasvängen där den stod parkerad, fortfarande fullastad med varorna.

– Vi fick lov att ta tillbaka varorna. Vi hade ju kunder som väntade på dem. Annars ska ju polisen ta hand om allt sådant här först, säger Anders Andersson. Men tjuvarna verkade ha bestämt sig för att komma över varorna. Under natten till måndagen besökte de byggvaruhusets område på nytt, men blev upptäckta.

– Klockan 02.20 ringde de från Securitas och sade att de varit inne igen. De hade upptäckt tjuvarna när de gjorde sin rond. Polisen var väldigt nära att ta fast dem men tyvärr hann de undan igen, säger Anders Andersson.

Byggvaruhuset har även tidigare haft påhälsning av tjuvar, men aldrig drabbats av någon stöld i den här omfattningen.

– Vi håller på att titta över säkerheten nu, säger Anders Andersson.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons