Annons
Nyheter

Misstänkt tafsare anhållen

Polisen har gripit en man som man misstänker är identisk med den man som ofredat flera unga flickor i Trelleborg de senaste veckorna.
Nyheter • Publicerad 22 augusti 2002

Polisen fick bland annat den 9 och 11 augusti in anmälningar om att flickor i tioårsåldern skrämts av en okänd man på cykel. Mannen ska ha dykt upp dels vid Kattebäcksskolan och på Slussgårdens mittgränd. Där har han enligt flickorna närmat sig dem, lagt armen om deras midjor och skrämt dem med ett obehagligt beteende. Mannen har inte gjort några grövre försök, utan skrämts från platsen när flickorna protesterat. En misstänkt man i 30-årsåldern, som passade det signalement flickorna lämnat, påträffades av polisen på Nygatan på onsdagseftermiddagen och togs in för förhör. Under förhören hos polisen i Ystad framkom så pass mycket att åklagaren under kvällen beslöt sig för att mannen skulle anhållas, som misstänkt för flera fall av sexuellt ofredande. Det är inte känt om mannen gjort några medgivanden. Han är hörd angående tre incidenter, men det finns fler anmälningar. Mannen kommer också att höras ytterligare.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons