Nyheter

Ny svensk mästare i magi

Malin Nilsson från Skillinge kan numera kalla sig Svensk Mästare i Magi och är den första kvinnan någonsin som tagit den titeln. Efter en insats i SM i Stockholm i helgen imponerade hon stort på domarna som lyriskt talade om hennes högst personliga program.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2003

- Jätteroligt! Det är första gången jag tävlar och jag vet inte om det blir fler trots att jag är inbjuden att delta i Nordiska mästerskapet i Norge i slutet av mars. Att var första tjejen är förstås extra kul, men jag tror inte att jag vann av det skälet utan för att jag är bra! Malin Nilsson är den första kvinnliga konstnären någonsin som tagit titeln Svensk Mästare i Magi. Hon vann dessutom mästersakpets gren Scentrolleri." BORDER="0"Malin Nilsson är den första kvinnliga konstnären någonsin som tagit titeln Svensk Mästare i Magi. Hon vann dessutom mästersakpets gren Scentrolleri. Säger Skillingetösen Malin Nilsson just hemkommen till Malmö, där hon numera bor, från ett par veckor i huvudstaden. Sitt tävlingsnummer beskriver hon som ett program till musik med repmagi, hattjonglering och kinesiska länkade ringar: - tävlade i en av de fem kategorier mästerskapet omfattade. Det roligaste är att jag plockade hem så många domarpoäng att jag, förutom att vinna min kategori scentrolleri, vann hela tävlingen. Glad är hon också för kollegan Tom Stones skull, de har framträtt tillsammans tidigare, bland annat på Skillinge teater i somras. Han vann två kategorier, micromagi och så kallad table-hopping vilket är detsamma som att förvilla gäster vid borden i restaurangmiljö. De sex domarna motiverade sitt val med att hon på ett poetiskt och välkoreograferat sätt blandade klassiker med jonglering. "Hennes konstnärliga prestation är av hög klass liksom hennes teknik", ansåg domarna som var överens om att årets tävlingar höll den högsta klassen på många år, både i toppen och på bredden. Malin Nilsson har sysslat med trolleri under cirka sex år och varit professionell de senaste två åren. Att tävla tycker hon inte är hennes grej, hon har inga problem med att få sysselsättning ändå. I vår väntar sannolikt attraktiva framträdanden utomlands, men var, när och hur är hon mycket förtegen om: - Det får ni veta så fort det blir officiellt!

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.