Nyheter

På Pilgränd har framtiden redan börjat

Emmalisa Norrman är bara 11 år. Men hon sjunger redan som en fullfjädrad artist. I morgon, fredag, tävlar den unga Kristianstadstjejen i TV 4:s talangtävling Super Troupers. Och vägen till delfinalen har gått via Pilgränd i Ystad. Där ligger nämligen GMP-Talents högkvarter, i direkt anslutning till en toppmodern inspelningsstudio.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2004
Unga talanger vid mixerbordet. Emmalisa Norrman, Alexander Glendestam, Erik Nielsen och Johan Andersson. BIld: Jan-Olle Persson
Unga talanger vid mixerbordet. Emmalisa Norrman, Alexander Glendestam, Erik Nielsen och Johan Andersson. BIld: Jan-Olle PerssonFoto: 

- Jag gjorde en demo-cd här i Ystad. Sen skickade vi den till TV 4 och så blev jag antagen, berättar Emmalisa Norrman när YANG träffar henne i studion. GMP-Talents är en ideell förening som just nu består av 14 medlemmar. Initialerna står för Glendesys Music Production AB. Ett företag som bedriver artistförmedling, inspelningsverksamhet, med mera. - Bolaget sponsrar GMP-Talents. Vi vill hjälpa till med att vaska fram bra, unga artister och det kostar inget att vara medlem, säger vd Alexander Glendestam, 19 år. Unga talanger vid mixerbordet. Från vänster: Emmalisa Norrman, Alexander Glendestam, Erik Nielsen och Johan Andersson. Bilder: Jan-Olle Persson Erik Nielsen, 11 år, är en annan av de talangfulla ungdomarna i GMP-stallet. Han går i samma klass som Emmalisa Norrman på Fröknegårdsskolan i Kristianstad och medverkade i Super Troupers den 23 april. - Jag sjöng "My heart will go on" från filmen om Titanic. Men jag gick inte till finalen, säger Erik Nielsen. Han verkar inte särskilt deppad över det uteblivna avancemanget. - Alla som är med i Super Troupers är jättebra, alla är ettor. Jag tyckte det var kul att vara med. Och nästa gång går det kanske bättre för mig. Sportslig attityd, alltså. Johan Andersson är 14 år och går i sjunde klass på Västervångskolan i Ystad. Han är en av åtta medlemmar från GMP-Talents som ska tävla i Sommarchansen i Malmö. - Jag ska sjunga "Angels", en Robbie Williams-låt. Det blir nog i augusti. Jag är inte helt säker, det är väl inte riktigt klart med datum än, säger Johan Andersson. Johan Andersson siktar på Sommarchansen i Malmö. Hur som helst, nu är det först och främst delfinalen i Super Troupers som gäller. Programmet sänds i morgon kväll med start klockan 20. - Chansen att gå vidare? Svårt att säga. Jag har hört de andra som tävlar och allihop är kanonbra. Vi får se hur det går, säger Emmalisa Norrman. YANG håller tummarna.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.