Nyheter

Peter LeMarc: Kärlek i tystnadens tid

Han är ingen stor sångare, Peter LeMarc, men han besitter den där sällsynta förmågan att kunna utnyttja sin röst på precis rätt sätt. Genom åren har han utvecklat en ytterst originell stil, nästan en egen genre. LeMarc-popen är lågmäld och ganska enkel, harmonisk på gränsen till drömsk. Och Kärlek i tystnadens tid är inget undantag.
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2007

Texterna är viktiga förstås, som alltid. Med sin karakteristiska stämma berättar LeMarc historier som kan få vem som helst att känna igen sig på ett eller annat sätt. Mest fängslande på den här plattan är En någorlunda dag,och den fantastiska I mitt andra livsom jag kan lyssna på om och om igen.

När det kommer till den här sortens musikaliska livsåskådningar är Peter LeMarc en tidlös konstnär, och i stort sett ensam i sitt slag. Ja, han och Mauro Scocco.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.