Nyheter

Polis tog skjorta vid elevfilmning

Polisen slog till och beslagtog en skjorta mitt under filminspelningen som några elever gjorde på skoltid. Polisfilmen som 13-årige Andreas Carlsson och hans kamrater höll på att spela in fick en dramatik som de inte hade räknat med rapporterar Länstidningen.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2004

När Andreas agerade i sin roll med en polisskjorta som han lånat av sin storebror dök plötsligt den riktiga polisen upp i en polisbil. "Polisen sade att jag inte fick ha polisskjorta på mig och de undrade varifrån jag hade fått tag på den, berättar Andreas Carlsson, som tvingades lämna ifrån sig skjortan till polisen." Händelsen inträffade när eleverna på Vallaskolan på Frösön under elevens-val-timmen på skoltid höll på med den sista sekvensen av filminspelningen i närheten av skolan. Någon hade då tipsat polisen om att det sprang omkring en pojke i polisskjorta och med en pistol i handen. "Man tycker ju att dels den som anmälde borde ha sett att det pågick en filminspelning, pojkarna hade ju filmkamera med sig och pistolen var en leksakspistol, säger mamma Janitha Hallgren till Länstidningen." Enligt lagen är det inte tillåtet att bära polisuniform för andra än poliser. Men vid inspelningar av filmer kan till exempel skådespelare få använda polisuniform.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.