Nyheter

Pontus Snibb: Admiral Street Recordings

Nyheter • Publicerad 27 februari 2007

I hemmastudion på Amiralsgatan i Malmö - Admiral Street, ska man behöva skriva saker på näsan här? - har trummisen och gitarristen Pontus Snibb gjort sin andra soloplatta. Som ekar och dånar av långhårig brittisk 70-talsrock, som Zeppelin, The Who och Faces, eller av amerikansk rootscountry, där Snibb får duettdraghjälp av hillbillyvildhjärnan Jason "Scorcher" Ringenberg.

Det härliga är att i låtar som ledigt svängande Tombstoneeller djupblå balladenForever Gonebörjar det barka hän åt riktigt gott låtskrivarhantverk.

Problemet är fortfarande det samma, Pontus Snibbs visserligen personliga men ganska tunna sångröst. Men även denna akilleshäl börjar få härdande hudlager, tack vare en gradvis utveckling och Snibbs kärlek till tung men ändå melodiös bluesrock. Vill han rida på prärien i solnedgång så är jag inte den som är den. Klart grabben ska ha en sheriffstjärna.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.