Annons
Nyheter

Popstarsidol charmade på gågatan

- Jamie! My Nilsson tvekar inte en sekund. När hon ser Jamie Meyer strax före konserten på gågatan får hon fart på sina knallröda kängor. Snabbt fram med planschen av idolen och så en vädjan: Autograf?
Nyheter • Publicerad 31 mars 2003
Popstarsidolen Jamie Meyer spelade live på gågatan i lördags. Bild: Bass Nilsson
Popstarsidolen Jamie Meyer spelade live på gågatan i lördags. Bild: Bass NilssonFoto: 

Visst, Popstars-stjärnan är tillmötesgående. Han skriver sitt namn först en gång till My, sedan en gång till hennes kompis och så en tredje gång till hennes andra kompis. Jamie Meyer uppskattar uppståndelsen, men han kan fortfarande inte riktigt förstå vilken genomslagskraft han har haft. - Hur många mil är det här från Göteborg? Vilken känsla att någon här nere har en plansch - på mig! populär bland unga tjejer Han kliver upp på scenen. Publiken tystnar och kameror åker upp. Så drar han första ackordet på gitarren och börjar några tjejer gunga i takt. På en väl utvald plats med god utsikt i publikhavet står My Nilsson. - Han är så söt, säger hon lite lågmält. Och så spelar han bra musik. Jag röstade på honom genom hela Popstars. Tyvärr räckte inte hennes engagemang till seger, men Jamie Meyer fick ändå början till en karriär via programmet. Följden blev singeln och hitlåten Psycho. Det är också den och den kommande singeln Good Girl han spelar på gåtan i Ystad mitt i lång- lördagens rush. De finns säkert också med på repertoaren på kvällen när han spelar på Starshine. - Jag vill inte bara spela inomhus där det finns åldersgränser. Jag vill spela överallt. Det här är så skön musik tycker jag, simpel västkustrock. Kanske något uppdaterad men simpel musik som alla kan gilla. Sigurd, 59 år, liksom Mikael, 10 år. Han önskar att det vore mer musik på gatorna oftare. Det hade varit härligt om det jämt funnits trubadurer lite här och var, tycker han, men inser att det svenska klimatet kanske begränsar idén. Trots att vårsolen skiner och varm musik ljuder ut ur högtalarna denna lördag är det kallt för fingrarna på gitarren. Jamie Meyer bjuder på två låtar, lite mellansnack och många leenden till fansen i publiken. Därefter sätter han sig vid autografbordet. Kön, mest bestående av unga tjejer, slingrar sig långt ut på Östergatan. - Han sjöng bra. Autografen ska jag ha i fotoalbumet, konstaterar Thea Balksäter och får medhåll av Sara Nilsson. Hanna Jönsson har hela autografblocket med sig och verkar smått lycklig över att ha fått se sin idol. Under förra året följde hon sångaren via tv:n och Pop-Stars. Själv hade Jamie Meyer inte vågat drömma om den här responsen. Att föräldrarna och de närmsta vännerna tittade på programmet visste han, men att det nådde ut till tusentals andra hem tog längre tid att förstå. - Det är både en fantastisk och obehaglig känsla på samma gång. Jag kan till exempel inte ringa någonstans och be att just i dag vill jag inte bli igenkänd.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons