Annons
Nyheter

Poströstning vägg i vägg

Idag startar poströstningen. I Tomelilla kan de som poströstar både rösta på postcentrat och Svensk kassaservice, som har lokaler vägg och vägg på Centralgatan.
Nyheter • Publicerad 28 augusti 2002

Om det är väl sörjt för poströstarna i Tomelilla, har servicen i Brösarp försämrats. Där gick det förra valet att poströsta på biblioteket, men den möjligheten är borta. - Det var inte tillräckligt många förra valet som poströstade i Brösarp, säger Christel Linder som har ansvar för poströstandet i sydöstra Skåne. Brösarpsborna och andra på landet kan istället utnyttja lantbrevbäraren för budröstning. Fram till fredagen 13 september går det att skickas röstsedlarna med lantbrevbäraren. Det krävs dock att ett vittne borgar för att röstandet har gått rätt till och skriver på kuvertet med röstsedlarna som skickas med lantbrevbäraren.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons