Annons
Nyheter

Reglerna om politiska budskap i fotbollen skärps

Nyheter • Publicerad 4 maj 2005

Reglerna om politiska budskap i samband med fotbollsmatcher ska skärpas nästa säsong. Svenska fotbollförbundet vill ha samma strikta hållning som det europeiska förbundet, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion.

Bakgrunden är att allsvenska nykomlingen Assyriska i samband med en match höll en tyst minut till minnet av folkmordet på assyrier och armenier för 90 år sedan.

Annons

– Exakt vad det kommer att stå är lite för tidigt att säga, men jag skulle kunna ta motsvarande text som finns i de internationella förbundens bestämmelser. Då skulle det som skedde för Assyriska inte ha varit tillåtet, säger förbundsordförande Lars-Åke Lagrell.

Svenska partier ska dock även i fortsättningen få köpa reklamplatser på arenan.

– I våra bestämmelser om partipolitiska budskap står att det inte får vara sårande eller anstötligt. Det är en fråga om sunt förnuft, säger Lars-Åke Lagrell till Ekot. (TT)

Stockholm
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons