Nyheter

Så in i Norden bra, Andreas!

Han hade redan ett silver och ett brons. I helgen kom guldet. Andreas Nicolaidis, Ystads Fäktklubb, kan nu titulera sig nordisk ungdomsmästare i florett!
Nyheter • Publicerad 29 januari 2002

Ystadsfäktaren gör den ena stortävlingen efter den andra. Efter förra helgens framgångar i Tyskland var det dags för en ny fullträff i NM som gick i Kungsbacka. I Nordens största tävling någonsin, 315 starter på två dagar, var YFK-Andy bäst av alla i yngre ungdom. Efter tio raka segrar i poolomgångarna var han förstarankad inför direktelimineringen. I semifinalen mot Viktor Johansson, Chapman, vann Andreas Nicolaidis med 15-7 men när det var dags för final mot Anton Samuelsson, Kungsbacka, såg det mörkt ut. Ystadsfäktaren låg under med 5-10 men kom tillbaka oerhört starkt och prickade in tio raka stötar. Vinst med 15-10 alltså och ett NM-guld att ta med sig hem! Även mot tuffare motstånd, i klassen äldre ungdom, gör Andreas bra ifrån sig. I konkurrens med 55 killar slutade han på en hedrande sjätteplats efter förlust i kvartsfinalen mot Jens Wikenborg från arrangörsklubben med 8-15. I det skedet fanns det inte mycket ork kvar i kroppen eftersom det var den tionde matchen på en och samma dag. Ystads Fäktklubb hade ytterligare två representanter som mätte sina krafter i NM. Sasha Kasloff var tillbaka i hetluften efter ett långt tävlingsuppehåll och gjorde bra ifrån sig. I äldre ungdom vann han sju av tio matcher i poolomgångarna men sedan tog det stopp i direktelimineringen. Sasha slutade på 13:e plats. I värja blev han 18:e man av 57 deltagare. Simon Stridh är en relativt ny förmåga som för första gången var med på en större tävling. Han gjorde också bra ifrån sig och slutade på 16:e plats i yngre ungdom florett.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.