Annons
Nyheter

Simrishamnståg åter i trafik

(Uppdaterad 18.20). Dramatiken på Ystads rangerbangård ledde till att tågtrafiken mellan Ystad och Simrishamn ställdes in. Men enligt uppgift är Österlenaren åter i trafik klockan 18.54.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2003

Orsaken till att trafiken ställdes in var den tankvagn som läcker på bangården i Ystad. Vagnen uppges innehålla ett högexplosivt och brandfarligt ämne och räddningstjänsten uppmanar folk att stanna inomhus och stänga fönster och dörrar. Österlenaren blev stående på stationen i Ystad i flera timmar och fick inte passera platsen där tankvagnen stod. Strax före klockan 19 började tågen mot Simrishamn dock rulla igen. Tågtrafiken mellan Ystad och Malmö påverkades dock inte av händelsen. Den läckande tankvagnen påverkar också färjetrafiken. Exakt hur färjetrafiken kommer att påverkas är ännu oklart. Busstrafiken till och från Ystad har också drabbats. Bland annat har bussarna omdirigerats och under släppt av passagerare på andra plats i centrala Ystad längs de normala färdvägarna. Enligt uppgift från Skånetrafiken hämtar dock bussarna - sedan klockan 15.20 på fredagen - dock passagerare vid busstationen i närheten av järnvägsstationen i Ystad.

Jessica Ziegerer jessica.ziegerer@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons