Nyheter

Skrivarläger för ungdomar i Tomelilla

Sommarlov är lägertider. Bada, fantisera och skriv! Så ser lägeraktiviteterna ut när fyra bibliotek i sydöstra Skåne arrangerar skrivarläger för ungdomar.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2004

- Vi vill erbjuda ett alternativ för de ungdomar som inte intresserar sig för idrottslägren, säger Maria Christensen, barnbibliotekarie på Tomelilla bibliotek. Under fyra dagar i augusti kommer 25 ungdomar att samlas på Löderups koloni för att öva upp sin fantasi och skapa spökhistorier, dikter och berättelser. Det är biblioteken i Simrishamn, Skurup, Tomelilla och Ystad som gått samman för att göra lägret möjligt. - Hur roligt det än är med lägret så är det mycket jobb, säger Maria Christensen. Utan samarbetet hade det kanske inte varit möjligt. För att kunna genomföra lägret har de också fått söka finansiering från företag. Barnboksförfattarna Gull Åkerblom och Isabelle Halvarsson ska inspirera lägerdeltagarna till fritt skapande och kommer att leda skrivövningarna. Alla ungdomar i åldern 11 till 15 som är bosatta i någon av kommunerna är välkomna till lägret, i mån av utrymme. De 25 platserna delas ut enligt principen först till kvarn får först mala. Förhoppningen är att ungdomar med läs- och skrivintresse ska träffas och knyta kontakter. Genom lägret får även ungdomarna en chans att få sina texter lästa. Men det viktigaste är som på de flesta andra sommarläger: - Alla ska ha roligt, både ungdomarna och de vuxna! säger Maria Christensen. Text: Karin Wrangborg

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.