Annons
Nyheter

Slog inte på radion - jagades av kustbevakningen

Tre nyblivna motorbåtsägare, på väg mellan Göteborg och Kalmar, jagades i natt längs den skånska kusten av kustbevakning och polis. Orsaken till pådraget var att motorbåtens besättning glömt slå på kommunikationsradion.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2005

Kustbevakningen reagerade över motorbåtens höga hastighet och misstänkte inledningsvis att båten hade smuggelgods ombord.

Jakten började strax före klockan fyra på onsdagsmorgonen utanför Kullen och fortsatte genom Öresund. Trots upprepade kontaktförsök lyckades den förföljande kustbevakningsbåten inte få någon kontakt med motorbåten.

Annons

Först vid sextiden på morgonen, när motorbåten gick in i Gislövs hamn för att tanka, kunde polisen borda båten och kontrollera sällskapet.

Det visade sig då att de tre ombord precis köpt båten, en North West 390, och glömt slå på uhf-radion. Några olagligheter kunde polisen inte lägga de tre båtägarna till last. Enligt uppgift fortsatte sällskapet, efter bunkring, till Kalmar.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons