Annons
Nyheter

Snuskiga toaletter på Liljeborg

Malin Nilsson, 9H, ordförande och Sofia Svensson, 8B, sekreterare i elevrådet på Liljeborgskolan är överens om att det sämsta med skolan är toaletterna.
Nyheter • Publicerad 16 augusti 2002

- De är snuskiga. Många vill inte gå på dem helt enkelt, säger de. Annars har de inte så stora klagomål på skolans lokaler, trots att matsalen är trång och schemat för luncherna strikt tycker de att det fungerar. Malin Nilsson och Sofia Svensson i elevrådet på Liljeborgskolan. BILD: Claes Nyberg De båda tycker att det blivit bättre när det gäller antalet lärare i skolan, men att det fortfarande kan vara problem. - Vi har haft problem med idrottstjänsten, berättar de. En sak som Malin Nilsson och Sofia Svensson upplever som ett problem är om läraren blir utarbetad och de får byta lärare i ett ämne, kanske flera gånger. - Man får börja om på nytt då och studierna blir lidande, menar de. Däremot kan det vara en fördel att få nya lärare som är färska i yrket. - Nya lärare kan ha nya sätt att lära ut saker, nya stilar för undervisningen och det kan vara positivt, tycker Malin Nilsson. Materialet i skolan upplever de båda som ganska okej. Även i det fallet tycker de att situationen blivit bättre, med nyare och fräschare böcker, även om det fortfarande finns de elever som får böcker utan framsida till exempel. Att så många elever i Trelleborg inte klarar att få godkänt i kärnämnena kan ha flera orsaker, enligt Malin Nilsson och Sofia Svensson. - Det kan bero på personen själv och sedan är stödet från föräldrarna viktigt, säger Malin Nilsson. Sofia Svensson pekar på att en del elever har svårigheter med inlärningen i vissa ämnen som en av förklaringarna. - I till exempel Vellinge är föräldrarna mer välutbildade och det påverkar säkert barnen, säger Sofia Svensson. Det som de flesta har svårt att klara godkänt i är matten, menar de båda. - Svenskan är klart bäst, menar Sofia Svensson, medan engelskan kan vara svårare. Enligt de båda elevrådsrepresentanterna är det bra stämning på Liljeborgskolan. - Det har blivit mycket bättre de senaste åren, menar Malin Nilsson. De är även nöjda med elevernas chanser att påverka undervisningen. - Vi kan bestämma själva hur vi vill redovisa olika temaarbeten. Vi får egentligen påverka otroligt mycket, säger Malin Nilsson. Sofia Svensson anser att det ibland kan bli lite stökigt under temaarbeten. - Varje elev får ta ansvar själv, men alla klarar inte det, säger Malin Nilsson. Malin Nilsson siktar på att gå samhällsprogrammet på gymnasiet och i förlängningen vill hon arbeta som journalist. Sofia Svenssons planer är mer högtflygande. - Jag vill bli pilot, berättar hon. Men jag skulle kunna tänka mig att bli lärare också. Malin Nilsson och Sofia Svensson i elevrådet på Liljeborgskolan. Bild: CLAES NYBERG

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons