Nyheter

Späckat sportlovsprogram

Sportlovet närmar sig. För dem som inte åker bort i vecka åtta finns det ändå en hel del att göra. Men fritidsledaren Jerker Andersson är ändå lite bekymrad. Så värst många nya aktiviteter har han inte att erbjuda de sportlovslediga.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2003

Lovveckan inleds redan lördagen 15 februari med en aktivitetslördag i Sporthallen. Som vanligt kan man prova på en massa saker. Allt från hårfixning till bowling och en uppvisning med radiostyrda bilar står på programmet. Polisen kommer också till Sporthallen för att snacka med ungdomar. Dagen avslutas med ett disko. I veckan avlöser sedan arrangemangen varandra. Man kan skjuta luftgevär på olika platser runt om i kommunen, gympa med friskis & svettis, spela badminton, innebandy eller träna fotboll. Blir det kallt kommer en isbana att spolas vid badet i Smedstorp. På fritidsgården i Tomelilla går det att prova på aerobic på tisdagen, på onsdagen är det biljardträning och på torsdagen kan de sportlovslediga svettas under ett spinningpass på eftermiddagen. Tomelilla motorklubb arrangerar knattecross på torsdagen, förutsatt att vädret är OK. Dock krävs det föranmälan senast onsdagen 19 februari. På måndagen och onsdagen är det gratis bad i Simhallen för skolbarn. Tomelilla teaterförening och biblioteket har bjudit in Teater Sagohuset från Lund som spelar Lilla Asmodeus måndagen 17 februari klockan 10.30 i teaterhallen. Föreställningen lämpar sig för barn från sex år och uppåt. I Fågeltofta ridhus är det ridning och åkning med häst och vagn onsdagen 19 februari mellan klockan 13 och 16. Under sportlovsveckan har också Bio Rio eftermiddagsföreställningar.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.