Annons
Nyheter

Stjärnspäckad fotbollsskola

Henke Larsson, Zidane, Totti, Raul, Anders Svensson och Beckham. Många stjärnor var på Ystads idrottsplats i går när startskottet gick för YIF:s fotbollsskola.
Nyheter • Publicerad 12 augusti 2002

180 barn i åldrarna 7-14 år samlades för att avsluta sommarlovet i fotbollens tecken. Det var någon form av aktivitet på de flesta fotbollsplanerna och stämningen verkade vara alldeles utmärkt. Ett par grupper höll till vid den fräcka "luftbanan" med uppblåsbara mål och linjer; en annan grupp satt i gräset och åt mellanmål och ett gäng killar höll till vid ett sjumannamål där det var prestigefylld straffläggning som gällde. - Det är roligt att skjuta straffar - och jag vinner, säger Victor Witting, elva år. Var det inte du som precis missade målet? - Jo, men jag har satt alla andra, svarar han snabbt. Dagen till ära har han tagit på sig Totti-tröjan. Italienaren är en av Victors fotbollsidoler. - Jag fick tröjan av farmor och farfar och sedan dess tycker jag att Totti är bäst. Men han var inte bra i VM. Han fick ju till och med rött kort. Den första dagen närmar sig sitt slut men många höjdpunkter finns kvar på programmet. På onsdag kommer till exempel Natalia Folbrycht och Josefin Ovesson, som spelar med MFF i dam-allsvenskan, på besök för att berätta om hur det är att vara elitspelare. - Förhoppningsvis ska vi få hit någon från MFF:s herrlag också, säger Sven Nilsson i Ystads IF. Han berättar att 180 deltagare är en ökning från i fjor och att intresset var så stort att klubben tvingades tacka nej till 20 barn. Över 20 ungdomsledare finns på plats för att ge barnen den uppmärksamhet och hjälp som krävs. - Det är det viktigaste med fotbollsskolan, att det känns tryggt för barnen. Ledarna är unga så det blir en utbildning för dem också, säger Sven Nilsson. Mycket fotboll står på schemat men det handlar inte enbart om hur man passar och skjuter. Etik och moral är också viktiga bitar. - Temat i år är fair play. Alla grupper ska få skriva ett manus på det temat, sedan lånar de en videokamera och får fem minuter på sig att visa någonting som har med fair play att göra.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons