Nyheter

Strobl överraskande guldvinnare - Nyberg sjua

Det blev Österrike i topp i OS-störtloppet. Men det var inte förhandsfavoriten Stephan Eberharter som snodde guldet - utan landsmannen Fritz Strobl. Fredrik Nyberg blev bäste svensk på sjunde plats.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2002

    Eberharter var storfavorit i superstjärnan Hermann Maiers frånvaro. Men den evige tvåan blev bara trea. Han hade greppet om OS-guldet i 1.39,13. Det var så länge som landsmannen Fritz Strobl behövde att ta sig ned för den tekniska banan med startnumret efter Eberharter. Senare susade också norrmannen Lasse Kjus förbi Eberharter och tog med tiden 1.39,35 silvret. Eberharter var 28 hundradelar efter Strobl och sex efter Kjus. Strobl, som fyller 28 i år, gör i Salt Lake City sitt andra OS. I Nagano 1998 blev han elva, medan han i fjol blev sexa i VM. Fredrik Nyberg slutade på en fin sjunde plats och var mycket nöjd: - Tack vare att banan var så teknisk så passade den mig. Det lovar gott inför super-G-tävlingen, sade Nyberg som var överraskad över sin placering. - Ja, jag satsar ju på super-G och storslalom. Jag körde bara störtloppet för att träna inför super-G. Nyberg var 1,17 efter Strobl. Patrik Järbyn blev 18:e man, med tiden 1.41,05. Källa: TT      

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.