Annons
Nyheter

Tidigare polischef överklagar sin dom

Trelleborgs tidigare närpolischef dömdes för bedrägligt beteende efter att ha passerat kassorna på Coop Forum Jägersro utan att betala för en bit oxfilé. Nu överklagar han tingsrättens dom till hovrätten.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2005

Trelleborgs tidigare närpolischef Björn Schäfer dömdes i tisdags förra veckan till 50 dagsböter för bedrägligt beteende.

Men han är inte nöjd med domen utan har gett i uppdrag åt sin advokat att ta fram ett överklagande.

Annons

– Eftersom det handlar om den typen av brott så krävs det prövningstillstånd för att ärendet ska tas upp av hovrätten, säger Björn Schäfers advokat Per-Håkan Skoog.

För att få prövningstillstånd krävs särskilda skäl och det menar Per-Håkan Skoog finns i det här fallet.

– Det handlar dels om att domen är konstig. Normalt fäller man någon på utomstående bevisning men i det här fallet så är det hans egna uppgifter som ligger till grund för domen, säger Per-Håkan Skoog.

Dessutom, menar Per-Håkan Skoog, handlar det om ett nytt rättsområde eftersom Björn Schäfer använde det nya så kallade Shop Express-systemet.

– Det är inte det traditionella snatteriet.

Det var i december 2003 som Björn Schäfer var och handlade på Coop Forum Jägersro. Han använde då det nya så kallade Shop Express-systemet där kunden själv scannar in varorna. Efter att han passerat kassan kom väktare fram till honom och det visade sig då att han inte betalat för en bit oxfilé värd cirka 350 kronor.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons