Nyheter

Tisdag 8 januari

Nyheter • Publicerad 7 januari 2002

Barnen från Frostmofjället

Familjedrama

Barnfilmsklassiker som bygger på Laura Fitinghoffs roman. Sju föräldralösa barn vill inte tas om hand av fattigvården utan flyr tillsammans med geten Gullspira. Modern version spelades in 1980. (1945)

Betyg: ***

SVT1 14.20

Fool Britannia

Komedi

Farsartad relations- och förväxlingskomedi som utspelar sig på ett engelskt lantgods. Överklassyngling försöker para ihop sin syster med en god vän, men hon kärar ner sig i en bonde i stället. (1997)

Betyg: **

Kanal 5 20.00

Tsatsiki, morsan och polisen

Komedi

Åttaårige Tsatsiki (Samuel Haus) vill helst av allt träffa sin grekiske pappa. Av en slump flyttar en hemlös polis (Jacob Erickson) in i hans och mammas (Alexandra Rapaport i sin genombrottsroll) hus. Glad historia med mycket känslor och stort hjärta. Lille Samuel Haus imponerar. (1998)

Betyg: ****

TV1000 20.00

En fiende ibland oss

Thriller

Brad Pitt spelar irländsk terrorist som åker till USA för att knyta ihop en vapenaffär och flyttar in hos ovetande snuten O'Meara (Harrison Ford). Pitts irländska brytning är okej, liksom filmen i övrigt. Spännande även om det där lilla extra saknas. (The Devil's Own, 1997)

Betyg: ***

TV3 21.00

Suspicious minds

Thriller

Dussinthriller med halvdana skådespelare och stelt manus. Privatdetektiv anlitas av man för att bevisa hans frus otrohet men det hela utvecklar sig till ett triangeldrama. Gary Busey är bra. (1997)

Betyg: **

SVT1 23.15

Ingen kan kriga som vi

Komedi

Två väldigt olika personer, en vetenskapsjournalist och en tv-programledare, håller olikheterna till trots ihop. När förhållandet brakar samman får de uppleva varandra med den andres ögon. Smårolig australisk komedi. (Dating the enemy, 1997)

Betyg: **

Kanal 5 00.40

Bo-Göran Holmegard
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.