Annons
Nyheter

Trådgårdstips

Nyheter • Publicerad 9 maj 2005

Mått på räfsan

Ett praktiskt "måttband" för trädgården har jag fixat till på min favoriträfsa.

Annons

På skaftet till denna har jag gjort markeringar för varje decimeter och därmed har jag ett bra – om än inte millimeterexakt – mätverktyg nära till hands när jag exempelvis vill kontrollera höjden på häcken eller när jag vill ha rätt avstånd mellan så-raderna.

En sådan här enkel "tumstock" kan man självfallet lika väl ordna till på andra liknande trädgårdsredskap, hackan eller kultivatorn exempelvis.

Näsa för kött

Så här i grilltider kan det vara på sin plats att påminna om ett kul och praktiskt tips när det gäller att avgöra om biffen på grillen är lagom genomstekt.

Om man känner med fingret på köttbiten så kan man jämföra med hur det känns när man petar sig själv på hakspetsen, nästippen eller på kinden. Känns biffen som hakspetsen – ja då är den riktigt genom-stekt (well done). Känns den som nästippen är den mellangrillad (medium), det vill säga svagt rosa i mitten.

Känns den däremot mjuk som kinden är biffen bara lätt grillad (rare).

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons