Annons
Nyheter

Trelleborg fick nytt högstadium

Slut på luncher i klassrummen, inga fler cykelfärder till andra skolor för att ha gympa. På fredagen fick Trelleborg en ny högstadieskola, vilket minskar trycket inom Vannhögs rektorsområde och underlättar för eleverna på den intilliggande Bäckaskolan.
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2002
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Den nya Fågelbäcksskolan, avsedd för årskurs sju till nio, ska lösa en del av platsbristen inom Trelleborgs så-det-knakar-växande skolväsende. På fredagen blev 110 sjuor från Bäcka och nior från Kattebäck de första att ta den nybyggda skolan i bruk. Efter regelbunden påfyllning de kommande två åren ska skolan, fullt utbyggd, hysa 300 elever. Invigningen förrättades genom att de omkring 650 eleverna på Bäcka och Fågelbäck släppte ett moln av blå ballonger till väders. Det blev tal av skolchefen Hans Stjernfeldt och skolnämndens ordförande Sven Lindkvist (s), varvid den senare symboliskt överräckte ett "kunskapens träd", en redan ganska högvuxen blodbok i en träkruka. - Planeringen av skolan har varit ett långt, hisnande äventyr, med både toppar och dalar. Men så blixtrar det till, beskrev Hans Stjernfeldt, med syftning på skolans snabba färdigställande: ett år från byggstart till invigning. - Nu löser vi den akuta trångboddheten, fortsatte han. Men vi starrbligar samtidigt på Bäckaskolan och Skegrie skola, som också ska ses över. Stjernfeldt uppmanade elever och personal att vara rädda om den nya skolan, men samtidigt se till att ta ut svängarna och utnyttja den maximalt. - Vi kommer att fortsätta den här sortens byggnationer, inte satsa på provisoriska lösningar, lovade Sven Lindkvist. Eleverna föreföll nöjda, framför allt med att de nu får en egen gymnastikhall och en stor matsal - behov som Bäckaskolan inte kunnat tillfredsställa. Sedan blev det glassfest, och inte en tunga var torr. Lars Thulin FOTNOT: Skolan har öppet hus på lördag 10.30 -13.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons