Annons
Nyheter

Trelleborg sämre än genomsnittet

Trelleborgs kommun ligger sämre till än genomsnittet på nästan alla viktiga punkter när det gäller grundskolans verksamhet.
Nyheter • Publicerad 13 augusti 2002

Trelleborg har färre lärare per 100 elever, satsar mindre pengar på verksamheten och lokalerna, har mindre lokalyta per elev och färre elever som är behöriga till gymnasiet. Det visar en jämförelse mellan Trelleborg och genomsnittet av landets kommuner byggd på Skolverkets senaste statistik. På en punkt ligger dock Trelleborg bra till. Det gäller antalet lärare med pedagogisk utbildning, där Trelleborg utmärker sig på ett positivt sätt. Att det dock skett en förbättring över lag när det gäller skolan i Trelleborg kan iakttas om man jämför utvecklingen några år tillbaka i tiden. Det visar bland annat siffrorna för antalet elever som inte klarar behörigheten till gymnasiet, där Trelleborg närmat sig riksgenomsnittet under år 2001. År 2000 var det sämsta året för Trelleborgs kommun, då endast 81,3 procent av eleverna klarade behörigheten till gymnasiet. Även när det gäller antalet lärare per 100 elever visar statistiken på en förbättring i Trelleborg. Under år 2001 satsade Trelleborgs kommun 613 472 000 kronor på skolan eller 13 429 kronor per invånare i kommunen. Sammanlagt kostade kommunens verksamhet exklusive affärsverksamheten 2 256 136 kronor under 2001.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons