Nyheter

Trelleborg storsatsar på oljeletning

(Uppdaterad). Köpet av brittiska CRP Group innebär att verkstadskoncernen Trelleborg blir en storspelare när det gäller olika tekniklösningar på offshoremarknaden för olje- och gasletning.
Nyheter • Publicerad 21 december 2005

Trelleborg betalar omkring en miljard kronor för CRP Group, som har 500 anställda i huvudsakligen i Storbritannien och USA.

– Vi breddar oss genom köpet av CRP Group och blir globalt marknadsledande på bland annat tätningssystem för olje- och gasletning i undervattensmiljöer, säger Trelleborgs vd Peter Nilsson till TT.

– Tidigare har vi bara varit engagerade i tillverkningen av oljeplattformar och därmed är vi efter köpet av CRP med i flera faser av olje-och gasletning i djuphavsmiljöer.

Efter köpet ökar den här verksamheten för Trelleborg till 7-8 procent av koncernens totala omsättning.

– Det blir svårare och svårare att hitta olja och därför kommer man att tvingas leta efter olja på allt större djup och CRP har produkter som klarar det, säger Peter Nilsson.

Trelleborgskoncernens största affärsområde är gummi- och plastlösningar till bilindustrin inom affärsområdet Trelleborg Automotive som står för 35 procent av koncernens omsättning. (TT)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.