Annons
Nyheter

Trollhättan firar ny Saabmodell

Trollhättans kommun firar varje ny modell som rullar av bandet hos Saab med en fest för stadens invånare. Nu satsar kommunen 60000 kronor på en fyradagarsfestival som kulminerar den 19 juni när nya kombiversionen av 9-3-modellen ska lanseras.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2005

Vi räknar med att den ska locka 10000-15000 människor, säger informationschef Peter Asp.

Förutom scenuppträdanden kommer 500 bilentusiaster att ställa ut äldre bilar och vidare blir det framträdanden av legendariska rallyförare som Stig Blomqvist, Per Eklund och Erik Carlsson "Carlsson på taket".

Annons

Att kommunen sluter upp kring Saab Automobiles modellanseringar på det här sättet motiveras med företagets betydelse för Trollhättan och kranskommunerna i regionen.

Saab satsar miljoner på introduktionen av den nya bilen. Från hela världen har 850 journalister och 2400 återförsäljare bjudits in för provkörningar runt Göteborg och Trollhättan. (TT)

Trollhättan
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons