Annons
Nyheter

Uppvisning av Lazutina på tremilen

Hon kom tillbaka revanschsugen och oslagbar. Ryskan Larisa Lazutina gav inte sina konkurrenter en chans när längdåkningen under OS avslutades med 30 kilometer i klassisk stil.
Nyheter • Publicerad 24 februari 2002

- Jag var helt chockad när jag inte fick starta på stafetten. Det gjorde mig bara mer inställd på att vinna i dag, sade ryskan efter att ha vunnit med hela 1.48 före Italiens Gabriella Paruzzi. Även på tredje plats var det italienskt genom Stefania Belmondo. För de svenska damerna gick det ännu tyngre än tidigare. Med en 27:e plats, precis som på jaktstarten, var Elin Ek bäst i den interna matchen tjejerna emellan. Men hon var slagen med förkrossande 11.39 av Lazutina. - Fruktansvärt. Jag har inte haft något fäste på tre mil. Det här var det tyngsta loppet jag kört i hela mitt liv, konstaterade en helt slutkörd svenska. De andra tre var lika slitna i det svåra vallningsföret. Både Anna-Karin Olofsson och Ulrika Persson klev av spåret efter halva sträckan. Anna Dahlberg blev 41:a, nästan arton minuter efter. - Är bara glad att jag tog mig igenom det här. Det trodde jag aldrig efter halva loppet, pustade Anna. De svenska daminsatserna i längdspåren under OS har, precis som herrarnas, varit betydligt sämre än väntat. Det erkänner Sture Norén, damtränaren: - Vi får klart underkänt allihop. Så när som på några små ljusglimtar har det varit dåligt överlag. Men han tror inte att uppladdningen skulle ha gjorts annorlunda. - Nej, orsaken är nog att flera av tjejerna var sjuka i början av januari. När vi sedan kom på hög höjd förstärktes effekterna av det.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons