Nyheter

Webb för prisjämförelser av telesamtal

Post- och telestyrelsen, PTS, har startat en webbplats med möjlighet till prisjämförelser för telefoni. PTS hoppas att konsumenterna på så sätt enkelt ska kunna jämföra totalkostnaderna mellan olika operatörer.
Nyheter • Publicerad 5 december 2002

I totalkostnaden ingår minuttaxa, öppningsavgift och debiteringsintervall, skriver PTS i ett pressmeddelande. PTS har byggt sin webbsida så att det jämförelser går att göra både för fast telefoni, in- och utrikessamtal samt mobiltelefoni. Över 200 länder ingår i materialet. Exempelvis kostar det bara 99 öre per minut att ringa till Chile med det billigaste bolaget. Dyrast bolaget tar 5:46 för samma samtal och längd. PTS lovar dessutom att hålla sina uppdaterad allt efter hand som förändringar sker. Mer information på www.pts.se Direkt till prisjämförelsen här

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.