Annons
Nöje

Bodström hotar förbjuda kopieringsskydd

Nöje • Publicerad 19 maj 2005

Många cd-skivor som köps i dag har kopieringsskydd som försvårar för privatpersoner som vill kunna föra över musiken till sin mp3-spelare eller göra en kopia av den. Nu har justitieminister Thomas Bodström tröttnat på skivbolagens agerande. I en debattartikel på SVT:s opinionssida på internet skriver han tillsammans med riksdagsledamöterna Hillevi Larsson (s) och Tasso Stafilidis (v) att han kan tänka sig ny lagstiftning som förbjuder kopieringsskydd om inte skivbolagen självmant tar bort dem.

"Självklart ska det vara möjligt att göra en kopia av sin egen nyinköpta cd-skiva till en mp3-spelare eller att göra en extra kopia av skivan för att ha i bilen. Branschen måste se till att möjligheten att kopiera för privat bruk inte hindras genom tekniska åtgärder. Vi kommer att följa utvecklingen av kopieringsspärrar och andra tekniska åtgärder noga och tvekar inte att återkomma med lagstiftningsåtgärder om det skulle visa sig att möjligheten att kopiera för privat bruk skulle hindras", skriver de bland annat. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons