Annons
Nöje

Elena har hela Grekland bakom sig

Grekland satsar stenhårt på att vinna schlager-EM. Svenska Elena Paparizou har besökt 15 länder redan innan tävlingen i Kiev för att göra reklam för sin låt, "My number one". Och hon är favorit. "Nu är det på riktigt, nu är det pirrigt", säger hon.
Nöje • Publicerad 18 maj 2005
Elena Paparizou satsar på en dramatisk scenshow för att vinna schlager-EM. @08 Bildbyline:bild: Jessica Gow/Pressens Bild
Elena Paparizou satsar på en dramatisk scenshow för att vinna schlager-EM. @08 Bildbyline:bild: Jessica Gow/Pressens BildFoto: 

Innan fotograferna får ta sina bilder på Elena Paparizou, eller Helena som hon heter internationellt, rusar anställda från det grekiska turistministeriet fram med en reklamtapet som de placerar bakom stjärnan så att budskapet om hur härligt det är i Grekland ska synas.

Göteborgskan från gruppen Antique, som blivit stor solostjärna i Grekland, har en hel jätteapparat med stöd på regeringsnivå bakom sig för att ta hem segern i schlager-EM.

Annons

Turistministern är hennes största supporter och tre tv-kanaler med svenska tv-stjärnan Alexandra Pascalidou i spetsen följer hennes framfart i Kiev. Och sångerskan har sett många europeiska städer i vår.

" Jag har förberett mig genom att resa igenom nästan hela Europa känns det som, säger Elena Paparizou. Svenska artister ser numera ofta schlager-EM som en trevlig bonus efter segern i Melodifestivalen. Men i andra delar av Europa är det fler och fler länder som verkligen lägger ner resurser på att vinna Europas röster. Och ser det som ett tillfälle att marknadsföra sitt land.

Som Grekland. Landet har gjort Elena Paparizou till turistambassadör. Dessutom har hon varit i 15 länder och gjort massvis av intervjuer för tv, tidningar och radio redan innan hon kom till Kiev.

Så många som möjligt ska kunna hennes låt "My number one" redan inför tävlingen på lördag. Varje röst är viktig för att ta hem segern till ett land som aldrig kommit bättre än trea tidigare.

" Grekerna tycker att det är viktigt med Melodifestivalen. De vill att den ska komma till Grekland 2006.

Ända sedan startfältet blev klart har Elena legat i topp hos de flesta vadslagningsbyråer och med bara några dagar kvar känner hon av favoritskapet.

" Jag vill se vad som kommer att ske den kvällen först, säger hon och skrattar. Det är jättesmickrande att jag ligger etta, men man vet aldrig vad som händer.

Men Elena Paparizou lämnar inget åt slumpen den här gången. Hennes scenshow är dramatisk och innehåller grekisk dans.

" Jag koncentrerar mig på att göra ett jättebra framträdande, jag vill att grekerna och svenskarna ska bli jättestolta och helt enkelt vinna. (TT spektra)

Mikael Forsell

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons