Nöje

Fin kritik för The Knifes opera

Svenska The Knife får fin kritik för operaföreställningen I morgen om et år, som just haft premiär på Det Kongelige Teater i Köpenhamn. I de flesta tidningar får musiken toppbetyg.
Nöje • Publicerad 6 september 2009
Bild: Claudi Thyrrestrup
Bild: Claudi ThyrrestrupFoto: 

"Det allra bästa är musiken /.../ Suggererande vackert är det", skriver Jyllands-Postens recensent. Och Sydsvenskans Karin Arbsjö konstaterar att "The Knife bevisar att de – oavsett vilken form de antar i framtiden – skulle kunna fortsätta gå före även under nästa decennium."

Helt övertygade är kritikerna dock inte. Berlingske Tidendes recensent, som är mest kritisk, skriver att Imorgen om et årär "sceniskt flott, men saknar innehåll". Och Svenska Dagbladets kritiker tycker att Karin Dreijer med sitt soloprojekt Fever Ray lyckas "nå en högre scenisk och musikalisk nerv" än i den påkostade Darwin-operan i Köpenhamn.

Den 29–31 januari 2010 visas föreställningen på Dansens hus i Stockholm.

(TT Spektra)
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.