Nöje

Förutsägbart och gulligt

Vi fick nog av dem för länge sedan. De amerikanska familjekomedierna där ensamma, sockersöta barn ställer sina självupptagna föräldrar mot väggen. Men ändå. Här är en till. Utan vare sig nya infallsvinklar eller några oförglömliga skådespelarinsatser.
Nöje • Publicerad 18 september 2009

I Imagine thatspelar Eddie Murphy en finansanalytiker som lever för sitt jobb, en hotshot som sätter sysslorna på kontoret före sin dotter från ett tidigare äktenskap. Det spelar ingen roll att sjuåriga Olivia uttryckligen ber pappa Evan att ägna henne tid. Han ser henne inte.

Men så händer något som förändrar deras relation. Olivia visar sig, med hjälp av sin snuttefilt och sina låtsaskompisar, kunna ge pricksäkra aktietips. Evan blir plötsligt beroende av sin dotters fantasivärld. Och de får några fina stunder tillsammans.

Men när allt kommer omkring handlar deras lekar bara om vad pappa vill, och Olivia inser att hon bara är en bricka i ett vuxenspel. Evan tvingas väga sina olika roller mot varandra, och väljer i slutändan det enda rätta.

Låter det förutsägbart och plågsamt gulligt? Det är det. Förutom Eddie Murphys överdrivna minspel, som torde skrämma slag på varenda minsting i salongen. (TT Spektra)

Ninna Prage/TT Spektra
Ninna Prage
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.