Annons
Nöje

Glam ska leda Norge fram till schlagerfinalen

Den som vill veta vem som vinner schlager-EM på lördag måste nog hålla kolla på semifinalen. I fjor kom de tre första i finalen från kvalomgången. Och hela Norge hoppas på glamrockarna Wig Wam.
Nöje • Publicerad 18 maj 2005
Norska Wig Wam är de internationella spelbolagens andrahandsfavorit i schlager-EM. Men först måste glamrockarna klara sig förbi semifinalen.bild: Jessica Gow/Pressens Bild
Norska Wig Wam är de internationella spelbolagens andrahandsfavorit i schlager-EM. Men först måste glamrockarna klara sig förbi semifinalen.bild: Jessica Gow/Pressens BildFoto: 

De länder som inte gick vidare till finalen i fjor och de som kom bland de tio sämsta måste inleda kampen om schlager-EM-titeln i semifinalen på torsdagskvällen.

Men det behöver inte vara någon nackdel. Fjolårets etta, tvåa och trea - Ukraina, Serbien och Montenegro och Grekland fick både fördelen att visa upp sina shownummer för publiken redan i semifinalen.

Annons

Vilket gjorde att tittarna kände igen låtarna när det var dags för finalen. Så kanske hittar vi segraren i hela schlager-EM redan i semifinalen.

25 länder ställer upp i denna kvalomgång och de måste igenom ett nålsöga för att ta sig till final. Bara de tio främsta går vidare till lördagens tävling. Och många är favoriter.

På förhand nämns Islands Selma, Schweiz Vanilla Ninja, Rumäniens Luminita Anghel & Sistem, Ungerns Nox och så då Norges Wig Wam bland favoriterna till segern.

Wig Wam har stormat in i Kiev i full glamrockutstyrsel med spandex och allt och tagit över varje tillställning och repetition de dykt upp på.

Sångaren Glam förklarar också att Wig Wam, som bildades 2001, absolut inte är något skämt.

I fjor kom de trea i den norska Melodifestivalen och satsade i år allt på revansch. Det blev seger med rockiga "In my dreams", men Wig Wam tar inte så allvarligt på de europeiska ambitionerna.

Det finns ett "svenskt" bidrag i semifinalen. Bobby Ljunggren och Billy Butt har skrivit Litauens bidrag "Little by little", med Laura & The Lovers. (TT Spektra)

Mikael Forsell

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons