Annons
Nöje

"Graven" kan få fortsättning 2007

Tv-serien "Graven" är slut – men kanske inte begraven för gott. Diskussioner förs om en fortsättning.
Nöje • Publicerad 31 januari 2005

I lördags sändes det sista avsnittet av dramathrillern "Graven". Serien har blivit en stor framgång bland både publik och kritiker och en riktig "snackis" på arbetsplatser landet runt.

Huvudrollsinnehavaren Kjell Bergqvist är själv mycket nöjd med "Graven". Så nöjd att han mycket väl kan tänka sig att spela in nya avsnitt.

Annons

– De har frågat mig, och jag är absolut intresserad, inte minst eftersom serien blivit så populär. Det var lite pangpang i slutet, annars är det en mycket bra, skådespelardriven serie. Jag tycker den sticker ut i sin genre.

Kjell Bergqvist spelade Kollberg i "Beck"-serien med Gösta Ekman i huvudrollen men är annars inte särskilt road av att spela poliser.

– Snutfilmer är lönsamma men inte utvecklande, man går dit och byter kavaj och tjänar pengar. "Graven" är en helt annan sak. Men det måste finnas en bra idé och ett bra manus. Det får inte bli 17 Beckhistorier av det hela.

Även manusförfattaren Rolf Börjlind håller öppet för en fortsättning på "Graven".

– Det pågår diskussioner. Tv-ledningen har frågat oss tidigare om vi är intresserade och det är vi. Jag tror att samtliga som jobbat med serien är mycket positiva.

Börjlind säger att han inte börjat skriva än men att han vet ungefär hur en fortsättning ska starta.

– Det enda jag kan säga är att det blir av tidigast 2007. (TT Spektra)

Erik Helmerson

tv
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons