Annons
Nöje

Kelly Osbournes stora revansch

Att vara tonåring är jobbigt. Att vara tonåring i en av världens populäraste tv-serier är ett helvete. Nu tar Kelly Osbourne revansch med albumet "Sleeping in the nothing".
Nöje • Publicerad 18 maj 2005
Tv-serien "The Osbournes" gav Kelly en genväg in i musikbranschen, men det är inte bara positivt. "Jag måste jobba dubbelt så hårt för att bevisa att jag duger. Folk tror att jag glider fram på min pappas namn".bild: Patrick Sörquist/Pressens Bild
Tv-serien "The Osbournes" gav Kelly en genväg in i musikbranschen, men det är inte bara positivt. "Jag måste jobba dubbelt så hårt för att bevisa att jag duger. Folk tror att jag glider fram på min pappas namn".bild: Patrick Sörquist/Pressens BildFoto: 

Sista avsnittet av "The Osbournes" visades på MTV i mars i år. Kelly Osbourne, på besök i Stockholm, beskriver känslan som lättnad och saknad på samma gång.

- Det var bitterljuvt på något sätt. Jag såg sista avsnittet och började gråta. Alla fantastiska och fruktansvärda saker som hänt min familj de senaste åren. Det var bara så sorgligt.

Annons

I flera år följde ett kamerateam vardagen hemma hos Black Sabbath-sångaren Ozzy Osbourne, hustrun Sharon och barnen Kelly och Jack.

Tv-tittarna fick se allt från käbbel vid frukostbordet till stora familjekriser, som när Sharon drabbades av tjocktarmscancer eller det visade sig att Jack var beroende av smärtstillande medicin. Kelly var tonåring när serien startade och fick bland annat hjärtat krossat på bästa sändningstid.

" Det är precis så hemskt som det låter. Det är svårt nog att vara tonåring och lära av sina misstag, men att göra det när hela världen tittar och dömer dig... det är tufft. För Kelly blev "The Osbournes" en genväg in i musikbranschen. Hon debuterade som sångerska i serien. Omedelbar framgång och ett guldkantat skivkontrakt var belöningen, men priset blev högt. Förra året kom beskedet att även Kelly var tablettmissbrukare.

" Jag har varit på rehabilitering och är drogfri nu, men det är en konstant kamp. Jag tror verkligen att det är en familjesjukdom. Att vissa föds med beroendet, säger hon.

Upptäckten av Kellys missbruk var bara början på en nedåtgående spiral. Debutalbumet "Shut up" floppade och Kelly sparkades av skivbolaget Epic. Nya 80-talsinfluerade albumet "Sleeping in the nothing", utgiven på Sanctuary Records, är Kellys stora revansch.

" Det är så skönt att ha ett skivbolag som verkligen bryr sig om musiken, som bryr sig om mig och mina idéer. Den här gången är det jag som har kontrollen, inte någon gubbe som säger åt mig vad jag ska göra.

" "I fuckin hate popmusic but it's a really, really good album and you got some hits on there", säger Kelly med ett skratt och gör en perfekt imitation av pappa Ozzy.

Tv-serien har förstås inte bara varit en förbannelse för familjen som tjänat miljontals dollar på "The Osbournes".

" Jag skulle inte göra om det, men jag ångrar mig inte. Serien gjorde mig ekonomiskt oberoende vid 16. Jag har fått möjlighet att göra det jag älskar, möta fantastiska människor och resa jorden runt. Det har varit en helt galen tripp. (TT Spektra)

Malin Dahlberg

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons