unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Kristallen: Här är programmen från sydöst som kan få stora tv-priset

I kväll ska Sveriges främsta tv-program och tv-personligheter prisas på den årliga Kristallengalan.
Och det ser ut att kunna bli ett prisregn över sydöstra Skåne. Här är nomineringarna som har koppling till Ystad och Österlen.

Mandelmanns gård – med paret Mandelmann som 2017 lämnade galan med inte mindre än tre kristaller – är i år nominerat i kategorin Årets program.

– Det är jätteroligt. Vi har fortfarande svårt att förstå att det folk är så intresserade, sa paret Marie och Gustav Mandelmann till YA för ett par veckor sedan.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Gustav och Marie Mandelmann på Kristallen-galan 2017.
Gustav och Marie Mandelmann på Kristallen-galan 2017.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

SVT:s stora juldrama Systrar 1968, som utspelar sig och till stor del har spelats in i Ystad, har chansen att ta hem pris i tre kategorier:

Dels är serien nominerad till Årets tv-drama (tillsammans med bland annat ”Störst av allt” och ”Bonusfamiljen”), dels har huvudrollsinnehavaren Mikaela Knapp chans att ta hem utmärkelsen för Årets kvinnliga skådespelare i en tv-produktion.

Jens Hultén, som spelar ägare av den fiktiva Ystads tidning, är dessutom nominerad i den motsvarande manliga kategorin.

Mikaela Knapp (mitten) tillsammans med Maja Rung) och Annie Åström. I rollerna som Karin, Lottie och Ingela i Systrar 1968.
Mikaela Knapp (mitten) tillsammans med Maja Rung) och Annie Åström. I rollerna som Karin, Lottie och Ingela i Systrar 1968.

Kockarnas kamp, som de senaste åren har spelats in på Tosterups slott i Tomelilla kommun, är nominerat i kategorin Årets dokusåpa – tillsammans med bland annat ”Paradise hotel”.

Netflix-serien Störst av allt – med manus av Camilla Ahlgren (Bron), boende i Snårestad – har också nominerats i tre kategorier: Bästa drama samt bästa kvinnliga respektive manliga skådespelare (Hanna Ardéhn och Felix Sandman).