unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Musikhjälpen 2020 till Norrköping

Det blir Norrköping som står som värd för årets upplaga av Musikhjälpen
"Vi kommer att göra tv och radio från ett slutet område, det kommer inte att se likadant ut som tidigare år", säger Musikhjälpens projektledare Karl-Johan Paulsson.
"Vi kommer att göra tv och radio från ett slutet område, det kommer inte att se likadant ut som tidigare år", säger Musikhjälpens projektledare Karl-Johan Paulsson.
Foto: SVT

Trots att arrangemanget kommer att anpassas efter coronarestriktionerna som råder var det aldrig tal om att inte genomföra Musikhjälpen, säger projektledaren Karl-Johan Paulsson:

– I år känns Musikhjälpen kanske viktigare än någonsin.

Mycket kommer att vara sig likt när årets upplaga av Musikhjälpen drar i gång. Insamling till ett än så länge hemligt ändamål står i fokus, radio- och tv-sändningarna kommer att pågå dygnet runt och artister och andra gäster kommer att dyka upp.

Men en skillnad är att området kring glasburen, som placeras på Gamla torget i Norrköping, ska vara folktomt av säkerhetsskäl, med anledning av coronarisken.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

– Vi tänker att folk förstår och anpassar sig och hjälper oss i detta. Samtidigt måste vi anpassa området för att kunna garantera säkerheten. Vi kommer att göra tv och radio från ett slutet område, det kommer inte att se likadant ut som tidigare år, säger Paulsson.

– Men vi planerar att bjuda in Norrköpingsbor som engagerar sig i mindre grupper vid olika tidpunkter för att delta i sändningen.

Musikhjälpen har sedan många år tillbaka redan en stark närvaro på nätet, där en stor del av publikengagemanget äger rum. Omställningen blir därför inte så stor, enligt Karl-Johan Paulsson.

Att ställa in arrangemanget på grund av coronapandemin var det heller aldrig fråga om.

– Arbetet både med Norrköping som värdstad påbörjades innan pandemin var ett faktum i Sverige. Både vi och Norrköpings kommun och alla som har arbetat med det här har varit fast beslutna om att Musikhjälpen i år kanske känns viktigare än någonsin att genomföra, inte minst med tanke på insamlingsdelen som är Musikhjälpens kärna, säger han.

– Gemensamt har vi alla haft målsättningen att på ett eller annat sätt lyckas genomföra detta säkert.

Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och på SVT Play, och delvis i SVT2, 14–20 december.

Fakta

Musikhjälpen

De 10 senaste årens värdstäder:
2019: Västerås
2018: Lund
2017: Umeå
2016: Örebro
2015: Linköping
2014: Uppsala
2013: Göteborg
2012: Malmö
2011: Göteborg
2010: Malmö