Nöje

Saade vägrar tänka på pressen

Eric Saade var nöjd med sitt första genrep i Düsseldorf. Frågan är bara om Europa vill ha svenskens moderna dansnummer.
Nöje • Publicerad 11 maj 2011
Foto: 

- Omöjligt att veta, säger Eric Saade.

På torsdag tävlar Eric Saade i schlager-EM. En plats i finalen som står på spel och om man litar på experterna ska Sverige gå vidare. Bidraget är populärt bland fansen i Düsseldorf och ligger bra till hos vadslagningsfirmorna. Men favoritskap garanterar inte framgång. Fråga norska Stella Mwangi som bittert åkte ut ur tävlingen efter den första semifinalen.

Ingen press

TT Spektra fångade Eric Saade efter den första av två repetitioner i arenan. Det senare genrepet är viktigare eftersom det ligger till grund för juryns poäng, men sångaren var nöjd med sin första insats och vägrade tänka på andras förväntningar.

- Jag är inte här för att tänka på resultat. Jag är här för att göra min prestation så bra jag kan för att Sverige vill att jag ska göra det. Det var folket som röstade hit mig så den pressen existerar inte för mig, säger Eric Saade.

Resultatet i den första semifinalen överraskade många proffstyckare. Säkra kort som Norge och Turkiet åkte ut, medan högoddsarna Litauen, Georgien och Grekland tog sig till final.

Eric Saade menar själv att han representerar något nytt i schlagersammanhang genom att föra in modern danspop i tävlingen. Frågan är om det kommer att straffa sig.

- Det är omöjligt att säga något om hur det kommer att gå. Norge hade en av de bästa låtarna och den åkte ut, den här tävlingen kan sluta precis hur som helst, säger han.

Irlands heta tvillingar

I semifinal två tävlar flera av årets stora favoriter. Många tror att de irländska tvillingarna i Jedward kan ta hem hela tävlingen. Duon bjuder på en hysterisk show och såg ut att ha roligt under genrepet.

Mindre roligt var det för Mika Newton från Ukraina. Sångerskan stod tyst på scenen i flera minuter när en kamera strulade. Flera länder drabbades av tekniska fel under tisdagens tv-sända tävling. Eric Saade är dock inte orolig för tekniken.

- Nej, det har jag inte funderat på över huvud taget.

TTS
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.