Annons
Nöje

Sanna klar för schlager

n Melodifestivalen Härom veckan flyttades Sanna Nielsens kommande soloplatta hastigt fram till mars månad. En period vikt för medverkande schlagerartister.
Nöje • Publicerad 19 oktober 2010
Sanna Nielsen är just nu ute på en avskalad kyrkoturné. Men nästa år väntar glitter, glamour och en sjätte sväng i Melodifestivalen. @08 Bildbyline:Bild: Lasse Ottosson
Sanna Nielsen är just nu ute på en avskalad kyrkoturné. Men nästa år väntar glitter, glamour och en sjätte sväng i Melodifestivalen. @08 Bildbyline:Bild: Lasse OttossonFoto: 
Sanna Nielsen är just nu ute på en avskalad kyrkoturné. Men nästa år väntar glitter, glamour och en sjätte sväng i Melodifestivalen.
Sanna Nielsen är just nu ute på en avskalad kyrkoturné. Men nästa år väntar glitter, glamour och en sjätte sväng i Melodifestivalen.Foto: 

Och nu är det bekräftat. Sanna Nielsen, som i förra veckan svängde förbi YA-land för ett par avskalade konserter i Tryde och Marsvinsholms kyrka, återvänder till Melodifestivalens scen nästa år.

Sanna Nielsens hovleverantör Bobby Ljunggren har teamat upp med Thomas G:son, Irini Michas och Peter Boström för hennes sjätte bidrag i ordningen, "I'm in love".

Annons

– Det blir 100 procent Sanna, en otroligt glad upptempo-låt där jag verkligen får sjunga ut och ta för mig på scenen. Låten är perfekt, titeln är perfekt, alla komponenter ihop blir ett fantastiskt avstamp för mig att fira mina 15 år på scenen nästa år. Den knyter ihop säcken på något sätt, säger hon.

Hur långt har du hunnit i förberedelserna?

– Jag har 1 000 idéer. Så snart min turné är över ska vi sätta oss ner hela teamet.

Och Sanna är inte det enda nytillskottet till nästa års schlager. I går presenterade SVT ytterligare sju nytillkommna artister.

Bland dem finns några välkända artister, som inte stått på schlagerscenen förrut. Melody Club gör debut med "The Hunter", Sara Lumholdt, känd från A-Teens, tävlar med "Enemy", och Dilda kommer med "Try Again".

Den något mer schlagerrutinerade Danny Sacuedo tävlar också nästa år, med "In the Club".

Dessutom medverkar artisterna Loreen, Simon Forsberg och Rasmus Viberg.

Sedan tidigare är Lasse Stefanz, Pernilla Andersson, Linda Bengtzing och Swingfly klara för Melodifestivalen 2011.

Lisa Appelqvist 044-18 55 58 lisa.appelqvist@kristianstadsbladet.se
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons